Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Zprávu o MČR skoky D+J

2015-07-19 // naleznete níže ...

Martinice den první
 
            16.-19.07.2015 se v Martinicích koná Mistrovství České republiky v kategorii dětí a juniorů. Východočeská ekipa vyslala na toto mistrovství početné pole účastníků.
            Závody odstartovaly ve čtvrtek tréninky jednotlivých věkových skupin, v pátek se pak už konala první kola mistrovských soutěží.
            V nejmladší kategorii dětí mají Východní Čechy dvě zástupkyně – Sáru Finsterle, která páteční parkury zvládla všechny bezchybně s koňmi Eurydika, Elektra a Venezia. Druhou účastnicí MČR kategorie děti je Anna Slušná s Adiže 2, která má po prvním kole na kontě jednu chybu.
            Kategorii juniorskou mladší a zároveň VČO reprezentovala Lucie Šrámková, která s Anjou K dokončila svůj parkur bez chyby, s druhou klisnou Hedou H pak s jednou chybou. Dalším mladším juniorem je Matouš Kořínek, který s Chique ani jednou nechyboval, s Vigem však inkasoval dvě chyby. I Denisa Menšíková se řadí mezi mladší juniory, její výsledek s Eliotem byl 0.tr.b., s Jolie du Defey 4.tr.b.. Vanda Tmějová s Žane Mag Centrum dvakrát chybovaly, stejně jako Anna Šolcová a Vanilka 6. Poslední z této věkové skupiny, Pavla Benešová s Asteres, se nevyhnuly jednomu zaváhání.
            Starší junioři startovali v parkuru stupně „S**“, který velmi dobře překonala Martina Kučerová a Rocky, jejich výkon byl bezchybný. S Chlodwigou Marie Martina inkasovala jednu chybu. Eliška Jandová v sedle Ilusive Queen taktéž zajela skvělý a hlavně čistý parkur.
            Východočeši se účastní i soutěže družstev juniorů. Družstvo VČO ve složení Matouš Kořínek, Anna Siatková, Martina Kučerová a Jiří Skřivan ml. Má po prvním kole na svém kontě 8. trestných bodů, stejně jako družstva Středních Čech a Severní Moravy.
 
Martinice den druhý
 
            Zástupci východních Čech i v sobotu 18.07. bojovali o dobré výsledky v jednotlivcích a v soutěži družstev i o cenné kovy.
            Kategorii dětí skvěle prezentovala Sára Finsterle, která s Eurydikou i Elektrou dokončila opět bezchybně. Pro nedělní finále, do kterého nastupuje s čistým kontem, zvolila klisnu Eurydiku. Sára se účastnila navíc otevřené soutěže S*, ve které zvítězila! Anna Slušná v sedle Adiže dvakrát chybovala, tudíž mají v součtu s prvním kolem 12 tr.bodů.
            Mladší junioři se představili na parkuru S*. Dvě jezdkyně dokázaly zopakovat bezchybný výsledek a mají ideální pozici pro třetí finálové kolo, a to Denisa Menšíková a Eliot a Lucie Šrámková s Anjou K. Pavla Benešová vylepšila své skore oproti prvnímu kolu – parkur překonala čistě a do třetího kola nastupuje s jednou chybou. Se stejnou bodovou sankcí bude ve finále startovat i Matouš Kořínek, který dnes jednou chyboval, v pátek však nikoli. S osmi trestnými body po dvou kolech dokončily Denisa Menšíková s Jolie du Defey a Vanda Tmějová v sedle Žane Mag Centrum. Heda H vedená Lucií Šrámkovou ve druhém kole chybovala dvakrát, Anna Šolcová s Vanilkou nasbíraly 27 trestných bodů.
            Starší juniory zastupovala Eliška Jandová a Ilusive Queen, jejich výsledek po dvou kolech činí 4 trestné body. Martina Kučerová s Chlodwigou Marie inkasovala čtyři trestné body, do finálového kola nastoupí s osmi. Se svým druhým koněm, Rocky, dokončili za 15 tr.bodů.
            Pevné nervy byly potřeba v soutěži družstev juniorů. Družstvo VČO totiž dokončilo se stejným bodovým výsledkem jako družstvo Karlovy Vary. V rozeskakování se lámal chléb a v aréně by bylo slyšet spadnout špendlík. O dvě setiny sekundy bylo družstvo Východočechů rychlejší a získalo tak zlatou medaili! Gratulace Martině Kučerové, Anně Siatkové, Jiřímu Skřivanovi a Matouši Kořínkovi.

 

 

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski