Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Zprávy vedoucích ekip z MČR dětí na pony, MČR v drezuře a MČR všestrannost D+J a družstev (aktualizováno 20.10.2015)

2015-10-22 // naleznete níže ...

MČR v drezuře:


ZPRÁVA Z MISTROVSTVÍ ĆESKÉ REPUBLIKY
Mistrovství ČR v drezurním ježdění konané dne 24. – 26. 7. 2015 v jezdeckém areálu Ptýrov. Za Východočeskou oblast bylo přihlášeno 5 jezdkyň:
Děti: Šárka Kosařová - Akim
 Tereza Lipavská – Rozárka 6
Eliška Skřivanová – Velvet 6
Starší junioři: Martina Kučerová – Calet
Senioři: Ing. Hana Vojáčková – Don Air
Jezdkyně Tereza Lipavská s koněm Rozárka se pro zranění koně z MČR odhlásila.
V pátek 24. 7. probíhala 1. kola tříkolových soutěží. V kategorii dětí startovalo 12 jezdců v soutěži DD (L). Eliška Skřivanová se v 1. kole umístila na velmi pěkném 3. místě s 64, 66% a Šárka Kosařová na 12. místě s 60, 70%. V kategorii starší jezdci v soutěži JD (S) se Martina Kučerová s koněm Calet umístila ze 3 jezdců na 3. místě (bohužel Calet neměl den a nechtěl spolupracovat). V kategorii seniorů startovalo 12 jezdců v soutěži IM I. (T) a Hana Vojáčková se umístila na 10. místě s 61. 81%
V sobotu 25. 7. se uskutečnila druhá kola. V kategorii dětí v úloze DJ (L) se Eliška Skřivanová umístila na 6. místě s 64. 03% a Šárka Kosařová na 10. místě s        62, 34%. V Kategorii starších juniorů se Martina Kučerová v soutěži JJ (S) umístila na krásném 1. místě s 66, 63%. V seniorech se Hana Vojáčková v úloze IM I. (T) umístila na 11. místě s 60. 57%.
V sobotu v odpoledních hodinách se strhla vichřice a nadzvedla stany s boxovým ustájením. Všechny koně se rozutekly po areálu a někteří koně byly zraněni. Po dohodě všech zúčastněných bylo domluveno, že závody budou předčasně ukončeny a vyhodnocení se vypočítá ze dvou odjetých kol. Po sečtení výsledků ze dvou kol bylo pořadí následující:
Kategorie děti: stupeň L:
Eliška Skřivanová – Velvet 6 = 4. místo
Šárka Kosařová – Akim           = 10. místo
 
Kategorie starší junioři: stupeň S:
Martina Kučerová – Calet   = 2. místo
Kategorie senioři: stupeň T:
Hana Vojáčková – Don Air = 10. místo
 
Zapsala vedoucí ekipy Východočeského družstva
Ing. Hana Vojáčková

 

 

MČR dětí na pony:

K průběhu Mistrovství ČR na pony 2015 ve Zduchovicích bych chtěl jako
vedoucí ekipy Východočeské oblasti ČJF
poděkovat všem zúčastněným za to, že od začátku veškerá komunikace s
nimi probíhala bezproblémově - ať se jednalo o počáteční veterinární
přejímku přes měření poníků a závody až po odjezd domů.
Nejmladší skokovou kategorii (8 - 12 let) na pony do 135 cm zahajovala
Eliška Petrusová s koněm Jurášek 12, která prošla do 3. kola, kde byla
pro pád vyloučena. Druhým zástupcem této kategorie byl Josef Kubias s
koněm Bohemia Flora, který byl v prvním kole vyloučen.
Drezuru reprezentovaly za oblast dvě jezdkyně - Eliška Skřivanová s
koněm Monty, která byla po prvním kole druhá a tuto příčku si
udržela i v kole druhém a získala krásnou stříbrnou medaili. Druhá
jezdkyně Lucie Miřejovská s koněm Ruby byla po prvním kole sedmá, v
druhém si o dvě příčky polepšila, ve třetím si toto místo udržela a
nakonec tedy skončila na krásném pátém místě.
Skokovou soutěž v kategorii 13 - 16 let reprezentovala Johanka
Hypiusová na koni Topstar, která první dvě kola absolvovala s osmi
trestnými body a ve třetím kole vzdala. Druhou účastnicí v této
kategorii byla Tereza Lipavská s koněm Kačenka - ta v prvním kole měla
čtyři trestné body, ve druhém nula, ve třetím opět čtyři a nakonec po
napínavém rozeskakování pěti jezdců s osmi trestnými body obsadila druhé
místo.
Jako zástupce naší oblasti bych měl k těmto závodům jednu připomínku a
to, že v nejmladší kategorii byla první kola hodnocena na styl. Toto
bylo velice diskutováno ve všech oblastech a většina trenérů vyslouvila
s tímto nesouhlas. Tímto bych Vás chtěl požádat, zda by bylo možné tuto
námitku vznést za naši oblast na Výkonném výboru ČJF.


Václav Petrus
JK Sloupnice

 

MČR všestrannost juniorů a mladých jezdců

Ve dnech 4. 9 - 6.9. 2015 proběhlo v Brně na Panské Líše MČR. ve všestrannosti, kde naší oblast v kategorii starších juniorů reprezentovaly 4 jezdkyně Eliška Orctová, Šárka Votavová, Anežka Lexová a Nikola Jindrová. Po drezuře byla nejlepší ve své kategorii Eliška Orctová se svým koněm Bonus a druhá se svým druhým koněm Konie. V terénní zkoušce všechny jezdkyně zajely bez trestných bodu. V neděli všechny koně úspěšně prošli veterinární kontrolou a Eliška si pro mistrovskou soutěž vybrala Bonuse. Po bezchybém parkuru zvítězila a získala svoji další mistrovskou zlatou medaili. Další bezchybnou na parkuru byla Šárka Votavová a celkově skončila na 3. místě. S jednu chybou po parkuru obsadila 4. místo Anežka Lexová a na 5. miste po jedné chybě a jednim tr. bodem za překročení času skočila Nikola Jindrová.
V kategorii mladších juniorů se MČR zúčastnily za východočeskou. oblast další 4 jezdkyně Pechanová Vladimira, Ivančaková Klára, Línková Tereza a Vincenciová Veronika. V této soutěži si nejlépe vedla Pechanová Vladimíra a obsadila celkové 4. místo. Hned za ní skončila Ivančáková Klára na 5. mistě. I další jezdkyně úspěšně soutěž dokončily  - Línková Tereza jako 7. a Vincenciová Veronika jako 10. 
Děkuji všem zúčastněným za pěkné výkony a pohodu, která v celém týmu v průběhu MČR na Panské Líše panovala.

Gabriela  Slavíková – vedoucí ekipy VčO.

 

Zpráva z MČR družstev ve všestrannosti :
 
Ve dnech 31.7.- 2.8. 2015 se konalo v Pardubicích MČR družstev v disciplíně všestrannost na úrovni CNC*. Východočeskou oblast reprezentovala dvě kompletní družstva.
VČ 1 ve složení : V. Příhodová – Zack , P.Myška – Hetik, D.Bendák-Camilla 1, R.Falta-Kokoska
VČ 2 ve složení : P.Pejřilová – Merlin 12, K.Dostálová –Dacon, R.Bělehrádková- A Cruyff , P. Pejřil – Fume 1
Soutěž byla napínavá již od začátku, po páteční drezurní zkoušce byla naše družstva na 2. ( VČ 1) a 3. (VČ 2) místě. Pořadím zamíchal výrazně druhý den, po terénních zlouškách šlo do vedení družstvo Vysočiny ,naše družstvo VČ 2 si udrželo průběžné 3. místo a družstvo VČ 1 kleslo až na 4.místo . Soutěžní drama vrcholilo v neděli parkurem a naši stále bojovali o medaile. Po vydařených parkurech se nakonec naše družstvo VČ 1 posunulo na druhé místo o necelý jeden trestný bod za vítězné družstvo Vysočiny a družstvo VČ 2 si udrželo místo třetí.
 Stříbro a bronz, skvělé umístění , za které si naši reprezentanti zaslouží poděkování. Stejně tak i za vzornou reprezentaci VČ oblasti.
 Věřme,že do budoucna naši oblast ,tradičně v této disciplíně silnou, bude reprezentovat i více družstev. Proto již nyní v závěru sezony apeluji na všechny ,aby včas sledovali STP podmínky MČR a nutné kvalifikace pro rok příští. 
Zapsal : Roman Falta , vedoucí výpravy

 

Zpráva z MČR C /pony, mladých jezdců a seniorů – BOROVÁ 2015
Ve dnech 18.-20.9. 2015 pořádal jezdecký klub Borová Mistrovství ČR ve všestrannosti v kategoriích pony, mladí jezdci a senioři.
18.9. 2015 v 11.hod hlavní rozhodčí Ing. Klauz představil divákům sbor rozhodčích a všechny účastníky mistrovských soutěží při slavnostním nástupu, který se konal bez koní.Ing. Klauz složil slib za rozhodčí, za jezdce slib skládala domácí jezdkyně Barbora Kamírová. Jezdci byli obdarováni četnými pamětními předměty firmy Kamír a JO Borová.
Rodina Kamírových se vzorně starala o blaho jezdců, ať se jednalo o stravování, kde rozdala stravenky, či o kulturní program, kdy v pátek zajistila prohlídku grafitového dolu, v sobotu věnovali grilovaného býka a zajistili hudební produkci. Tím jim patří velký dík od všech zúčastněných.
Východočeskou oblast reprezentovalo celkem 6 jezdců. Východočeši měli zastoupení ve všech kategoriích.
V nejmladší kategorii ,,Pony 10-13 let“, reprezentoval Richard Horáček s koněm Kateřina 6 z jezdecké stáje AHA Nemojov z.s., kteří z celkového počtu 9 startujících vybojovali konečné 6té místo.
V kategorii ,, Pony 13-16 let“ stupně ,,L“ reprezentovala loňská mistryně Vendula Chrástková s koněm Pírko z JS Slavíkov. Vendula obsadila druhé místo po drezurní zkoušce s výsledkem 52,65 trestných bodů a ztrátou 3,38 na první Zuzanu Balouškovou. Druhou příčku udržela i po čistě absolvované terénní zkoušce, ale snížil se náskok první na rozdíl 0,98 trestného bodu. To slibovalo napínavý parkúr, který Vendula s Pírkem zvládla naprosto bravurně a nepřipsala na své konto žádné trestné body. Běloušková jednou chybovala, což znamenalo získání mistrovského titulu pro reprezentantku východních Čech Vendulu Chrástkovou s Pírkem.
V mladých jezdcích zaznamenali   Východočeši taktéž úspěch v podání reprezentantky JK Milan Beneš Koclířov o.s., Radky Bělehrádkové a plnokrevným A CRUYFF, kteří vybojovali krásné 3. místo a tím bronzovou medaili.
Nejpočetnější zastoupení měla oblast v seniorské soutěži, kde se sešli tři zástupci Východočechů. Dva dokonce ze stejného jezdeckého klubu a rodiny. V drezurní zkoušce se nejlépe vedlo Pavle Pejřilové s Merlin 12 (Hradecký jezdecký klub),která výsledkem 53,44 porazila svého stájového kolegu a otce Petra Pejřila s Fume 1, který s výsledkem 55,10 obsadil těsně za dcerou 5. místo. Na šestém místě skončila Jana Höcková, Pippa Fun (JO Albert Stolany). Náročná terénní zkouška se stala osudnou Pavle Pejřilové, která nedokázala překonat vodní kombinaci a tím pro dvojici závod skončil. Velice dobře si vedl zkušenější Petr Pejřil , který absolvoval cross pouze s penalizací 18,40 tr. bodu a to za překročení časového limitu. Petr se posunul na čtvrté místo a mohl bojovat o medaile. Čistě terénní zkoušku absolvovala i Pippa Fun, ale překročení limitu bylo veliké a obdržela 20,80 tr. bodu, což jí odsunulo až na osmé místo.
Do velice náročného parkuru nastoupila jako první z Východočeské ekipy Jana Höcková, která se svou Pippou Fun dokončily s výsledkem 18 trestných bodů. Celkově dokončily celou soutěž na 6. místě.
Dobrou výchozí pozici před parkúrem měl Petr Pejřil, který ze čtvrtého místa mohl pomýšlet na zisk medaile. Bohužel Petr si zkrátil trať, po dvojce skočil skok  mimo pořadí a dvojice byla bohužel vyloučená.
Parkúr se stal osudným ještě dalším dvěma jezdcům. Celou soutěž dokončilo 7 jezdců z 15ti startujících.
Závěrem bych chtěla poděkovat pořadatelům, sboru rozhodčích a všem, kdo se podíleli na přípravě a hladkém průběhu závodů. Velký dík patří všem východočeským jezdcům  za korektní chování a dobrou reprezentaci naší oblasti.
 
Ing. Jana Hὂcková
Vedoucí ekipy VčO
 
 
 
 
 
Zapsala : Ing. Jana Höcková
 

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski