Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Zprávu vedoucí ekipy na MČR v drezuře

2016-08-24 // naleznete níže ...

Drezurní MČR
18.-21.8.2016, Zduchovice
 
Třetí srpnový víkend se vypravilo sedm východočeských jezdkyň na drezurní MČR do Zduchovic. Letos poprvé byli sloučeni zdraví i para jezdci do jednoho soutěžního klání. Závodilo se na dvou obdelnících současně.
V pátek 19.8. zahájili všechny kategorie první kola tříkolových mistrovských soutěží.
V kategorii dětí se soutěžilo „od druhého místa“, neboť na startu nechyběla bronzová medailistka z ME Eva Vavříková. Naše reprezentantka Eliška Skřivanová s Velvet (JK Hřebčín Suchá) se ujala role druhé favoritky skvěle a po výborných a vyrovnaných výkonech si z mistrovství odvezla stříbrnou medaili.
V početné skupině mladších juniorů se poprvé představila Tereza Lipavská s Rozárkou (JK Sloupnice).
V konkurenci nakoupených „hotových“ koní se se svou Rozárkou neztratila J. Poctivá zimní příprava v republikovém SCM se   „obojživelné“  Terezce vydařila. Při nedělním slavnostním ceremoniálu převzala od funkcionářů stříbrnou medaili, stejně jako týden předtím na MČR pony, avšak ve skákání.
Nejvyšší mety dosáhla Libuše Mencke (roz. Půlpánová) s koněm z chovu své německé rodiny Sýriem. Reprezentantka TJ EQUUS Kinsky šlapala první dvě kola na paty úřadující mistryni ČR Tereze Hábové a nakonec jí finálovým kürem velmi těsně porazila. Na dlouhou cestu domů se vydala s nejcennějším zlatem z MČR v kategorii seniorů J
Hana Jeřábková s Don Air si výrazně polepšila druhým a třetím kolem a nakonec obsadila sympatickou sedmou příčku z 19i startujících.
Para drezurní soutěže byly rozděleny do třech oddělení dle klasifikace, tzv. gradů.
V kategorii jezdců jezdících mimo svoji klasifikaci získala pro naši oblast zlato Kristýna Rudolfová (EQUISCHOOL) s devatenáctiletým Bajkonurem majitelky Pavlíny Sůrové, který ještě vloni běžel kvalifikaci na ME ve všestrannosti s Eliškou Orctovou J
Druhé místo obsadila Terezka Dubcová s fjordem Finnem z JK FLAMENCO Sloupno.
V kategorii 2, jezdci startující dle své zdravotní klasifikace, grade 3 a 4, vybojovala v mezinárodní konkurenci druhé místo Zuzana Fialová s Larinem z JK FLAMENCO Sloupno.
Celé MČR se neslo v přátelském duchu. Východočešky o sobě daly vědět nejen svými kvalitními výkony, ale i výraznými a pěknými oblastními tričky, které nám zajistila firma Litex.
Troufám si tvrdit že letošní drezurní výprava na MČR byla nejúspěšnější v historii!!!
Sedm jezdců získalo šest medailí! Děkuji všem za vzornou reprezentaci oblasti a přeji hodně zdaru v dalším sportování. Bylo mi ctí být součástí tak skvělého týmu!!!

Jana Kosařová, vedoucí ekipy

 

 

 Fotky z MČR na http://jkbohuslavice.rajce.idnes.cz/Drezurni_MCR_Zduchovice_2016/

 

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski