Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Zprávu vedoucího ekipy z ČR skoky S+Y Martinice

2017-07-18 // naleznete níže ...

Zpráva vedoucího ekipy M-ČR S/Y,družstva  Martinice  13.-16.7.2017

                V termínu 13.-16.7.2017 se v Martinicích konalo Mistrovství České republiky v parkurovém skákání seniorů ,mladých jezdců a družstev. Východočeská oblast měla na mistrovství opět kvalitní účast, 9 jezdců se 16 koňmi.

 

Jezdci:

Jiří Skřivan (F0031)

Koně:

FLYING STAR 1 (KJ0LY0)

 

Jezdci:

Rudolf Doležal (F0382)

Koně:

LARA CROFT (KJ0FA3)

 

Jezdci:

Štěpánka Zavoralová (F0147)

Koně:

KAREN 5 (KJ0GP6)

 

Jezdci:

Stanislava Dvořáková (F1176)

Koně:

F-NARCIST (KJ0MXY)

 

Jezdci:

Dominika Hrubešová (A1527)

Koně:

LUCKY 23 (KJ0FHO)

 

Jezdci:

Dominika Hrubešová (A1527)

Koně:

CHARDONE (KJ0MRK)

 

Jezdci:

Tereza Mücková (B2721)

Koně:

CONTROL ME Karsit (KJ0IWT)

 

Jezdci:

Tereza Mücková (B2721)

Koně:

ELUSA W KARSIT (KJ0MBN)

 

Jezdci:

Kateřina Málková (F2906)

Koně:

G-BUGATTI DWERSE HAGEN (KJ0KXR)

 

Jezdci:

Kateřina Málková (F2906)

Koně:

DEDIJTJE (KJ0LKL)

 

Jezdci:

Martina Kučerová (F3010)

Koně:

CHLODWIGA MARIE (KJ0LVA)

 

Jezdci:

Kateřina Málková (F2906)

Koně:

CORNILS (KJ0HER)

 

Jezdci:

Tereza Mücková (B2721)

Koně:

FORTUNA 7 (KJ0JQ5)

 

Jezdci:

Rudolf Doležal (F0382)

Koně:

FALINO (KJ0MXQ)

 

Jezdci:

Martin Šoupal (F0200)

Koně:

FEMINA 1 (KJ0H47)

 

Jezdci:

Martin Šoupal (F0200)

Koně:

TAKTICA (KJ0HAV)

 

                V pátek 14.7. byly odstartovány mistrovské soutěže. Nejprve první kolo MČR mladých jezdců v této soutěži startovala Kateřina Málková s Dedijte a dokončili své první kolo s 1 trestným bodem za čas a s Bugattim se 4 tr.body.

                Následovalo první kolo MČR žen 130 cm – zde reprezentovala Štěpanka Zavoralová  s  Karen 1.tr.bod, Stanislava Dvořáková s F-Narcist  0.tr. b. Tereza Mucková  s Control Me Karsit 0tr.b. s Elusou W 0tr.b. Dominika Hrubešová a Lucky  i Chardone po  1 tr.b.  za čas.

Třetí páteční soutěží byl parkur stupně „ T*“ MČR seniorů. Jiří Skřivan a Flying Star  dokončili parkur s jednou chybou ajedním tr.bodem za čas. Rudolf Doležal a Lara Croft inkasovali 1 trestný bod za čas . Martin Šoupal s klisnou Femina byli  ze soutěže vyloučeni.

 Další soutěží se zahájilo MČR družstev. Východočechy zastoupilo družstvo ve složení  Tereza Mucková a Fortuna, Kateřina Málková a Cornils,Rudolf Doležal a Falino a čtvrtý Martin Šoupal a Taktika. Družstvo zahájilo úspěšně s nulou.

Sobotní dopoledne otevřela soutěž MČR mladých jezdců. Kateřina Málková s Dedijte v druhém kole inkasovala 18 trestných bodů a s Bugattim dokončila čistě.

Druhou soutěží bylo druhé kolo MČR  žen. Štěpanka Zavoralová  s  Karen 8.tr.bod, Stanislava Dvořáková s F-Narcist  8.tr. b. Tereza Mucková  s Control Me Karsit 0tr.b. s Elusou W  8tr.b. Dominika Hrubešová s  Luckym opět  1 tr.bod  a s Chardone po  11 tr.b.  .

Následovalo druhé kolo seniorů ,,T*“ .  Zde dokončili Jiří Skřivan a Flying Star  i  Rudolf Doležal s Larou Croft s nulou .

 Na závěr dne družstvo VČ oblasti se nevyhnulo chybám v druhém kole a muselo se tak rozeskakovat o bronzovou medaily . Nasazená Kateřina Málková s Cornilsem měla nejrychlejší čas ale bohužel chybu na posledním skoku  a tak družstvo skončilo na pěkném  čtvrtém místě za Jihočeským, Prahou 1 a krajem Severomoravským .

Na neděli byla plánována dle rozpisu finálová kola jednotlivců. V kategorii mladých jezdců startovala Kateřina Málková a Bugatti.  Po precizní jízdě s nulou čekala na ostatní výsledky soupeřů a vyhoupla se nakonec na stříbrnou příčku. Tento výsledek tak přinesl Východočechům  jedinou medaily z MČR .

Ve finálovém kole MČR žen inkasovali. Štěpanka Zavoralová  s  Karen 17.tr.bod, Stanislava Dvořáková s F-Narcist  vyl., Tereza Mucková  s Control Me Karsit 12 tr.b.  Dominika Hrubešová s  Luckym   10 tr.bod . a tím jezdkyně skončily soutěž ve druhé a třetí desítce celkem početného startovního pole/52/.

Třetí kolo MČR seniorů mělo opět napínavý průběh Jiří Skřivan a Flying Star se nevyhnul dvěma chybám a s celkem 13 tr. body ze tří kol se umístil na 9 místě. Rudolf Doležal měl velkou smůlu na skoku č.1. a po jednom zaváhání  a body za čas dokončil tříkolovou  soutěž na pěkném pátém místě s 10 tr.body.

Organizace závodů byla na velmi vysoké úrovni. Stavitel parkurů Marco Behrens  bezchybně odhadl kvality jezdeckých dvojic a všechny kategorie měly dramatický divácky atraktivní závěr.   Všem členům Východočeské výpravy patří poděkování  za bezvadnou reprezentaci.

 

 

Zpracoval vedoucí ekipy Jiří Skřivan

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski