Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Cinklo to celkem 10 krát!

2017-07-25 // Úspěšné MČR ve všestrannosti ...

Ano, převzatý výraz doopravdy vyjadřuje počet medailí, který získali východočeští jezdci všestrannosti na republikovém šampionátu během uplynulého víkendu v Pardubicích.  Kromě kategorie jezdců na pony 10-13 let stáli východočeši na stupních vítězů ve všech kategoriích. A to je obrovský úspěch, za tak výbornou reprezentaci patří všem velký dík.

Stalo se již nepsaným pravidlem, že východočeská oblast má každoročně nejpočetnější zastoupení na republikovém šampionátu ve všestrannosti. Všestrannost je zde oblíbenou disciplínou, máme velkou základnu jezdců, militaristi jsou dobrá parta a každoročně ukazují, že pro oblast a tým umí zabojovat. Ne jinak tomu bylo i v průběhu víkendu na MČR v Pardubiccích, kde  východočeši dosáhli  zatím nejlepšího výsledku  v historii – zisk  celkem 10 medailí v různých věkových kategoriích, včetně 2 medailí ze soutěže týmů.

Vše se velmi slibně vyvíjelo již od prvních dnů, tedy drezurních zkoušek, kde naši jezdci úspěšně bodovali v drezurních zkouškách a obsazovali přední umístění. Soutěž týmů po prvním dnu zcela opanovali. Nejvíce očekávaná zkouška, tedy cross, lehce s pořadím zamíchala, naši favorité si však vedli velmi dobře a svá přední místa pevně drželi. Výbornými výkony  v crossu si polepšili východočeši hlavně v kategorii seniorů. Kondiční zkouškou prošli předvedení  koně bez problémů. Nervydrásající chvilky přišly v neděli v průběhu skokových zkoušek.  Soutěže všestrannosti gradují, do skokové zkoušky se startuje dle umístění v opačném pořadí, tedy dosavadní vedoucí závodník jako poslední a není to vždy jednoduché udržet nervy na uzdě.  Naši jezdci toto vše zvládli navzdory rozmarům počasí v průběhu všech čtyř dnů a ty medaile nám vybojovali !

Přehled umístění na MČR dle jednotlivých kategorií :

Senioři:

1.místo Miloslav Příhoda, Lord 27 – JK FLAMENCO Sloupno

3.místo Petr Myška, OBORAS SHUT  IT OUT – JK Isabel
6.místo Veronika Příhodová, EXPRESO EV – JK PAM

7.místo Miriam Záveská KILOSERY HARVEY – JK Železnice
12.místo Roman Falta, KOKOSKA – JPS Borovinka

13.místo Gabriela Slavíková, EXPECTANCY LUCY – JŠ Valdštejnská obora

14.místo Petr Vančura, ASTON MARTIN – JŠ Valdštejnská obora

 

Družstva:

1.místo Jaroslav Hatla-TOMON, Petr Myška-SAVOI COL DE JOLY, Radim Toman-EASY JUMP, Lucie Hlavatá-KAI

3.místo Lucie Příhodová-ALABAMA 3, Veronika Příhodová-QUATRO SUZI, Andrea Dohnalová-INKARD, Gabriela Adamcová-SIMON 14

4.místo Michaela Kvapilová-CALIMERO 4, David Bendák-CAMILLA 1, Petr Vančura-CERINA 1, Lukáš Létal-COCO RICO

5.místo Anežka Lexová-BUENA VISTA, Nikola Jindrová-DANTE FANTASY, Šárka Votavová-ZYLO, Jana Hocková-LOWEN

8.místo Petr Pejříl-Pastor, Kristýna Dostálová-DACON, Radka Bělehrádková-A CRUYFF, Jaromír Kabelka-WELINGTON 1

 

Mladí jezdci:

1.místo Eliška Orctová, BONUS 1 – JC Rusek

2.místo Šárka Votavová-TEDDY READY – Stáj J+J Votava

8.místo Anežka Lexová-FLIN – Stáj Berenis

 

Starší junioři:

1.místo Klára Ivančákova,CRA – JK FLAMENCO Sloupno
5.místo Vladimíra Pechanová, ROSA P – JS Pastviny Pilníkov

 

Mladší junioři:

3.místo Michaela Skácelová, DEREG – Stáj Tomáš Kocián Neratov

4. místo Diana Lochmanová , LOTRANDO – Stáj Isabel

7.místo Ulrika Kopřivová, AXIAL – TJ Equus Kinský

 

Děti:

1.místo Richard Horáček, RAMZES AHA – JS AHA Nemojov

 

Pony – děti 13-16let:

2.místo Viktor Regnard, KUBA 3 – JK Podorlicko Letohrad

4.místo Richard Horáček, KELT KEEN – JS AHA Nemojov

Petra Borůvková, MÁJA 5 – JK Tůně – nedokončila

 

Pony – děti 10-13 let:

5.místo Nikola Bártová, ARAGAJ HONEY – JK Markéty Bártové

6.místo Natálie Mynářová, KATEŘINA 1 – JS AHA Nemojov

7.místo Veronika Vaňková, STÁZKA 1 – JS Slavíkov

Nikola Bártová, PRIM 2 – JK Markéty Bártové – nedokončila

 

Touto cestou bych chtěla poděkovat všem jezdcům a ostatním členům realizačních týmů jednotlivých stájí za výbornou reprezentaci oblasti a zodpovědný přístup k jejich vystoupení na šampionátu. Velkou pochvalu a uznání od všech si zaslouží vedoucí východočeské ekipy Roman Falta.  Zorganizovat vše potřebné před, v průběhu i po mistrovství v takovémto velkém počti účastníků a u toho ještě závodit v nejvyšší soutěži není vůbec jednoduché a Roman opět ukázal, že je člověk na svém místě. Poděkování patří také Míše Kvapilové a Davidu Bendákovi za přípravu a vlastní realizaci oblastního vybavení – dečky, trička.  Ve VčO zkrátka každý dělá, to co umí. Někdo jezdí, někdo vyšívá dečky, někdo staví tratě, někdo organizuje závodníky, někdo fotí, někdo zpívá, někdo to zaznamenává….. Díky všem, kteří se chtějí zapojit!                             

Šampionát se konal stejně jako v loňském roce v Pardubicích.  Dostihové závodiště svým umístěním, zázemím, kvalitním povrchem terénní tratě , ustájením  a všemi ostatními  výhodami je předurčeno ke konání velkých jezdeckých akcí. Tratě letošního crossu opět připravila osvědčená dvojice z loňského roku  pan Marcin Konarski ( mezinárodní stavitel tratí z Polska) a náš Václav Žižka.  Pro jezdce připravili krásné tratě,  velmi dobře hodnocené všemi účastníky i návštěvníky MČR.  Ve srovnání s loňským rokem stavitelé přitvrdili v technické náročnosti a obtížnosti crossu.  Především v soutěži seniorů se projevil nedostatek  zkušeností  českých jezdců s  vyšší technickou náročností,  mnohé dvojice byly penalizovány za chyby na překážkách. V této soutěži překonalo bez penalizace na překážkách pouze 5 dvojic, časový limit nestihl nikdo. Je potřeba  stavět pro naše jezdce moderní technické tratě již od nižších soutěží , aby se je naučili bezchybně překonávat. Návod, jak na to, nám dvojice stavitelů v Pardubicích jasně ukázala. Za to, co letos na závodišti postavili,  jim patří oběma velké uznání .  Obrovský dík za precizně odvedenou práci  a podporu do budoucna patří  od nás všech Vaškovi Žižkovi. Jeho nápady, velká obětavost  a do posledního detailu promyšlené řešení při přípravě tratí jsou naprosto obdivuhodné.  Doufejme, že Vašek Žižka bude ve stavbě crossů  pokračovat a naši jezdci se budou moci na jím připravovaných tratích dále zdokonalovat.

Pardubické závodiště má pro závodníky  a pro konání velkých závodů mnoho výhod.  Loňský republikový šampionát ve všestrannosti , velmi vysoko hodnocený všemi zúčastněnými , nasadil vysokou laťku. Proto možná bylo pro  mnohé účastníky trochu zklamáním letošní průběh mistrovství po organizační a společenské stránce. Doufejme, že se pořadatelé poučí z letošních nedostatků a příští akce  budou po všech stránkách opět na jedničku!

Šampionát  proběhl, medaile byly rozdány, fanfáry dozněly.  Několikaměsíční příprava jezdců, pořadatelů a funkcionářů byla zúročena. Roztáčí se další kola jiných sportovních událostí, jiných závodů s možností plnit si kvalifikace na mistrovské soutěže pro příští rok. Hodně štěstí!

Markéta Kvapilová

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski