Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Do sekce Oblastní mistrovství byly doplněny výsledky z OM skoky D+J

2017-08-14 // Do bojů o medaile nastoupilo v kategorii dětí celkem 5 dvojic a v kategorii juniorů 13 dvojic. V obou kategoriích o konečném pořadí rozhodovalo až rozeskakování , novým mistrům i všem ostatním gratulujeme !! Podrobnější výsledky naleznete na JIS

V sobotu 12. srpna se v Suché u Litomyšle v areálu Jezdeckého klubu Hřebčín Suchá konaly další parkurové závody. V rozpisu závodů byly soutěže od Hobby 80cm až po S**, v rámci závodů se také rozhodovalo o medailích v Oblastním mistrovství dětí a juniorů.

Soutěžní den zahajoval parkur Hobby do 80cm na limitovaný čas, kde nejúspěšnější byla Denisa Prokopová a Lucky Illyrius (JK Lanškroun při SZŠ). Jejich odchylka od limitu 62sekund byla 0,31 sekundy.

Druhou soutěží byl parkur stupně „Z“, také na limitovaný čas. O neuvěřitelné 0,02sekundy se od limitovaného času odchýlila Lucie Miřejovská a Garocky (JS Mnětice). Tento čas nikdo do konce soutěže nepřekonal, tudíž zaslouženě zvítězily.

Následovalo Mistrovství VČO dětí. Do soutěže nastoupilo pět dvojic, ze kterých dvě dvojice dokončily základní kolo parkuru bez trestných bodů. První do rozeskakování nastoupila Kateřina Perthenová ml. V sedle Cher DK (Stáj Perthen) a podařilo se jí parkur překonat rychle a bez chyby. Richard Horáček, který se pral o zlatou medaili se však s koněm Ramzes Aha (JS AHA Nemojov) nevyhnul jednomu zaváhání a obdržel 4 trestné body. Kateřina se stala tedy dětskou oblastní mistryní, navíc se svým druhým koněm ještě dosáhla na bronz, jelikož měla nejrychlejší čas z jedno chybových dvojic. Richard se musel spokojit s medailí stříbrnou. Bramborovou medaili si z OM odvážela Bára Marková v sedle Brooklina (JS Mnětice) s jednou chybou v základním kole, pátá byla Lara Severová a Sig reprezentující JK Útěchov.

Parkur stupně „ZL“ byl nejobsazenější soutěží dne, startovní listina čítala 50 dvojic. Parkur s návazným rozeskakováním zajela nejrychleji a bezchybně Vanda Tmějová a Žillien Taurus Trans (JKHS). Druhý a třetí byl Filip Tošovský (JPS Vanice) v sedle svých dvou koní Lord Licca a Hádanka Z.

Pátou soutěží sobotního programu bylo Mistrovství VČO juniorů. Na startovní listině bylo 13 dvojic, ze kterých šest dokončilo základní kolo bez chyb a postoupilo tak do napínavého rozeskakování. Poslední startoval v rozeskakování Filip Tošovský a již věděl, že musí překonat výsledek předchozí jezdkyně Anny Šolcové s Grün (JS Mnětice), která zajela bezchybné a rychlé rozeskakování. Filip ale nikde nezaváhal a po skvěle zajetém parkuru zaslouženě zvítězil. Anna si z MVČO odvážela stříbrnou medaili, bronz brala Vladimíra Pechanová a Riva Riva (JS Pastviny Pilníkov), která v rozeskakování jednou chybovala, ale měla rychlejší čas než Vanda Tmějová se stejným bodovým zatížením.

Vrcholnou soutěží byl parkur s hendikepem „L**“, „S**“. Parkur byl s návazným rozeskakováním, kde se nejlepší výsledek povedl domácímu Jakubu Petrusovi v sedle Corlensky LK. Druhá dokončila parkur Nikola Drdlová a Manon 5 (JK Farma pod Lípou), třetí byla Ing. Štěpánka Zavoralová a Karen 5.

Skokový program pokračuje na Suché 30. 9. a 1.10 dalšími závody Oblastního mistrovství, tentokrát pro družstva, mladé jezdce a seniory.

 vítězka v kategorii děti Kateřina Perthenová

vítez juniorské kategorie Filip Tošovský

 

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski