Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Školení drezurních rozhodčích Vč oblasti

2019-02-13 // proběhlo 9.2.2019 na Suché. Více informací naleznete níže...

 

 

Východočeští rozhodčí se připravují na novou sezónu

V sobotu 9. února 2019 proběhlo tradiční jarní školení drezurních rozhodčích na Suché u Litomyšle pod vedením lektorky Simony Fialové .  Akce se zúčastnilo celkem 13 drezurních rozhodčích, převážně členů VčO ČJF. 

Snahou OV VčO ČJF je organizovat  vzdělávací akce nejen po stránce teoretické, ale  pokud je to možné, využít figuranty k praktickému posuzování jednotlivých cviků přímo na drezurním obdélníku. V posledních letech je proto vždy školení rozhodčích  drezurních či pro všestrannost  pořádáno v rámci soustředění jezdců v dané disciplíně, nejčastěji je spojováno s konáním celorepublikového centra pro mládež ve všestrannosti.  

Náplní školení bylo nejen seznámení se s  připravovanými změnami v PJS, ale hlavně diskutování pod vedením lektorky nad výkony jednotlivých dvojic a praktická řešení různých situací, se kterými se lze během posuzování drezurních úloh ve funkci rozhodčích setkat. 

Za všechny účastníky bych chtěla ještě jednou touto cestou poděkovat lektorce Simoně Fialové za přípravu velice zajímavého, bohatého a obzory  rozšiřujícího programu školení. Velký dík a pochvalu  si také zaslouží vedoucí a  členky centra mládeže ve všestrannosti, které s námi trpělivě spolupracovaly v rámci praktických ukázek.

Ing. Markéta Kvapilová

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski