Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Zprávu z MČR všestrannost v kategoriích děti, junioři a děti na pony

2022-08-02 // naleznete níže ...

Zpráva z MČR všestrannost v kategoriích děti, junioři a děti na pony

Přeštěnice 2.-5.7.2022

Zcela dámské složení v počtu 14 závodnic s četným doprovodem se sjelo do Přeštěnic – náhradního dějiště letošního MČR ve všestrannosti pro kategorie dětí a juniorů. Funkce vedoucí ekipy se po loňské premiéře opět ujala Lucka Hlavatá . Východočešky byly jako vždy  nejpočetnější skupinou,  v červených týmových tričkách  prostě k nepřehlédnutí.

Mistrovské klání zahájily všechny jezdkyně výbornými  výsledky,  po drezurní zkoušce  měly v každé kategorii našlápnuto k medailovému zisku. Dobré výsledky byly sečteny i v hodnocení týmů – východočešky se usadily hned na 1. a 2. místě.  Crossové tratě jako tradičně v Přeštěnicích připravovala stavitelka Gabriela Slavíková. Stavitelka využila možnosti  konzultace s olympijským jezdcem  Miloslavem Příhodou,   tratě byly vedeny po jiné trase, stávající překážky byly doplněny i novými profily, z části zapůjčenými z tratě ve Vrchovanech. Většině východočeských jezdkyň se na crossu dařilo a potvrdily své dobré výsledky z úvodní disciplíny. Smolný pád po startu bohužel vyřadil z dalšího boje Nikolu Bártovou s koněm Garant.

V pondělí večer se nad Přeštěnicemi a okolím přehnal obrovský liják, během půl hodiny napršelo veliké množství vody, stáje byly z části vyplaveny a tak místo společenského posezení se většina přítomných věnovala vysoušení a záchraně vybavení. Liják přidělal vrásky pořadatelům, nebylo jasné, do jaké míry během noci vyschne kolbiště  a kde se bude v úterý jezdit. Naštěstí se nepotvrdila hrozivá předpověď dalších dešťů a díky velkému nasazení pořadatelů a všech pomocníků i z řad účastníků byly všechny povrchy sjízdné a mohlo se pokračovat. Jezdce všestrannosti prostě nějaká louže nerozhodí!

Kondičními zkouškami prošli všechny koně bez problémů a postupně se představovali ve skokové zkoušce. Ve všestrannosti se do parkuru startuje od nejhoršího k nejlepšímu, tedy je hned po absolvování parkuru jasné, jak se umístění vyvíjí. Východočešky dokázaly udržet tzv. nervy na uzdě a svými výkony potvrdily předchozí dobrá umístění. Celkovým ziskem 10 medailí v pěti kategoriích a soutěži týmů dosáhly začínající jezdkyně zatím nejlepšího výsledku na republikovém šampionátu!

Kategorie děti :

2. místo - Hlavatá Nikola – Kai

Z prvního místa po drezuře, bezchybném crossu ji jedna chyba na parkuru odsunula na 2. místo.

4. místo – Nosálová Daniiela – Lucky Galulay

6. místo – Novotná Kateřina – Eso

 

Kategorie mladší junioři :

1.místo – Přikrylová Kristýna – Lowen

Druhý nejlepší výsledek po drezuře, bezchybný cross a jedna chyba na parkuru zajistily dvojici další zlato, tentokrát v kategorii mladších juniorů. Kristýna ziskem 3 medailí celkem se stala  nejúspěšnější jezdkyní tohoto MČR.

2. místo – Štěpánková Ema – Citadela 5

Bezchybný cross, bezchybný parkur, trestné body pouze z drezurní zkoušky.

4. místo – Balcarová Anna – Magnolia Double Diamond

Anička si pomyslný pohár hořkosti vypila do dna …. Nejlepší drezura, čistý cross, ale bohužel 2 chyby v parkuru dvojici těsným rozdílem 0,31 bodu připravily o medaili. Z toho jsme byli všichni smutní….

7. místo – Novotná Anežka – Marionka

 

Kategorie starší junioři :

3. místo – Mynářová Natálie – Terry 1

Čistý cross, jedna chyba na parkuru.

5. místo – Novotná Andrea – Kurier

10. místo – Medikusová Julie – Tercie Aha

 

Děti na pony – 10-13 let :

1.místo – Novotná Kateřina – Flóra 15

3.místo – Zelená Dominika – Stázka 1

Obě medailistky čistě v crossu, bez chyby na parkuru.

6. místo – Hlavatá Nikola – Šejba

8. místo – Gavelková Šárka – Apríl 1

 

Děti na pony – 13-16 let :

1.místo – Štěpánková Ema – Puntík

Ema zvítězila stylem start – cíl, vedla hned po drezuře.

3. místo – Přikrylová Kristýna  Goldenbay Magic Moon

Bezchybný cross, bezchybný parkur, trestné body pouze z drezury.

7. místo – Soukupová Andrea – Alpinhorse Midnight Princess

8. místo - Novotná Anežka – Kinamara Kinnitty Rebel

10. místo – Megan 4

 

 

 

 

 

Družstva :

1.místo :

Štěpánková Ema, Přikrylová Kristýna, Hlavatá Nikola, Balcarová Anna

2. místo :

Novotná Kateřina, Zelená Dominika, Gavelková Šárka, Soukupová Andrea

Východočešky se ujaly vedení ihned po drezurní zkoušce. Rozdíly mezi jednotlivými týmy byly v průběhu soutěže těsné. V soutěži bylo hodnoceno  5 družstev, šesté nedokončilo.

V našem týmu panovala po celou dobu přátelská atmosféra. Východočeši se zapojovali i do doprovodných akcí. V neděli jsme se účastnili prohlídky zemědělského muzea, v pondělí volejbalového zápasu. Vypadnutí našich volejbalistů v prvním kole se vlastně časem ukázalo jako velké vítězství, nemuseli  hrát pozdější finále v lijáku.

Děkuji všem jezdkyním za dosažené výsledky, Lucce za vedení celého týmu, gratuluji medailistkám. Krásný pocit předávat medaile východočeským jezdcům na stupních vítězů se nikdy neomrzí.

 

Markéta Kvapilová

 

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski