Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Zprávu z MČR ve všestrannosti

2022-09-16 // naleznete níže ...

Zpráva z MČR ve všestrannosti v kategorii U25, senioři a družstva

Borová 8.-11.9.2022

 

Kategorie U25 :

Mistrovská soutěž pro mladé jezdce se jela na úrovní CNC 2*. Celkem startovalo 10 jezdců, dokončilo 9, jedna jezdkyně byla vyloučena po pádu v crossu.  Stříbrnou medailí nás potěšila Anežka Lexová s klisnou Buena Vista, která si bezchybným  výkonem  v crossu a  pouze 1 chybou na parkuru vylepšila méně povedenou páteční drezuru. Ze 7. místa po drezuře zaslouženě dvojice postoupila na celkové druhé místo se ziskem 44,4 trestných bodů. Šárka Votavová se Zylem po dobře rozjeté drezuře obdržela penalizaci za překročení času v crossu a k tomu jedna nešťastná chyba v parkuru odsunula dvojici na celkové 5. místo s 49,4 trestnými body.

Kategorie senioři :

Pro seniory byla připravena soutěž CNC3*, která se jela v rámci mezinárodní 3* soutěže. Nejlépe se umístila a to na 4. místě Lucie Příhodová s koněm Cry Boy s celkovým ziskem 61,5 trestných bodů. Škoda penalizace 11 body za shození bezpečnostního háku na překážce zvané kofin, tato penalizace bude Lucku jistě mrzet, protože  ji připravila o bronzovou medaili. Hned na 5. místě se umístil Petr Myška s klisnou Kiwi SP se ziskem 74,4 trestných bodů. Petr Myška svým výsledkem zároveň bodoval v mezinárodní soutěži a to na celkovém 14. místě. Eliška Orctová s Kireou bohužel po dobrém rozjezdu v drezuře nedokončila cross a byla ze soutěže vyloučena.

Kategorie družstva:

Po dobře rozjetém začátku soutěže CNC 1*, tedy po drezuře jsme vyhlíželi s velkým optimismem. Oba týmy předvedly dobré výkony na obdélníku a po prvním dni naši jezdci obsadili 1. a 3. místo. Bohužel cross zamíchal hodně pořadím, přišly penalizace za chyby, překročení času a bohužel v případě týmu Vč 2 i vyloučení. Do finále tedy postupovalo pouze družstvo Vč 1 ve složení Jan Holec, Tereza Sluková, Petr Myška a Eliška Orctová a velmi vyrovnaným výkonem všech členů družstva s bodovým odstupem 49,8 bodů získalo další zlatou medaili v týmové soutěži pro východočeskou oblast ! Družstvo Vč2 ve složení Lukáš Létal, Pavel Chvojka, Petr Vančura a Nikola Jindrová z důvodu vyloučení Pavla Chvojky a Petra Vančury v crossu soutěž nedokončilo.

Letos se do Borové sjelo celkem 176 jezdců, z toho na 80 zahraničních z 11 zemí. Patří se poděkovat pořadatelům rodině Kamirových a všem jejich pomocníkům za vstřícnou pomoc při hledání náhradního řešení při pořádání letošních mistrovských soutěží pro mladé jezdce, seniory a týmy. V rámci jednoho víkendu se tedy v Borové konalo MČR, Finále KMK a mezinárodní soutěže 2* v krátkém i dlouhém formátu a mezinárodní 3* krátká soutěž. Udělat časový rozvrh a zajistit hladký průběh celého soutěžního víkendu bylo velmi náročné pro celý pořadatelský tým, sbor rozhodčích  a hlavně pro zpracovatele výsledků. Myslím, si, že až na malé výjímky se vše podařilo zajistit.  Bohužel, jak bývá v Borové zvykem, počasí si nás opět vychutnalo, střídavě pršelo vlastně v rámci celých závodů. V členitém terénu na technicky náročnějších  tratích  rakouského stavitelem Andrease Riedla v porovnání s minulými ročníky se více chybovalo a pouze několik jezdců nebylo penalizováno za překročení časového limitu.

 

 

Jak hodnotit letošní MČR ve všestrannosti?

Díky široké základně má naše oblast vždy početné zastoupení na mistrovských soutěžích. Východočeští jezdci všestrannosti medaile ze šampionátu vozí. I když se možná od MČR v Borové čekalo více medailových úspěchů, bylo toto vyváženo ziskem 10  medailí v rámci MČR dětí a juniorů  v Přeštěnicích. Chtěla bych touto cestou poděkovat všem účastníkům MČR za odpovědný přístup k přípravě a účasti v mistrovských soutěžích. A i když v Borové díky časově náročnému programu, velkému množství jezdců  a špatnému počasí  chyběl společný nástup a ta pravá mistrovská nálada, myslím, že týmový duch provázel naše účastníky po celý víkend.

Jsem ráda, že naši jezdci hrdě reprezentují východočeskou oblast.  Pohled na finální dekorování, tedy dekorování nejlepších týmů, kdy naše vítězné  družstvo přiváděla letošní stříbrná medailistka U 25 Anežka Lexová v tradičním červeném tričku se zástavou VčO a usmívající se členové vítězného  družstva na zlatém stupínku s oblastní vlajkou, to je prostě krásné. Díky všem za to!

 

V zastoupení vedoucího ekipy

Markéta Kvapilová

 

Výsledky ze závodů Borová na www.livejumping.com

 

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski