Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Východočeši hostili účastníky MČR ve všestrannosti

2016-07-30 // čtěte článekníže ...

Východočeši hostili účastníky MČR ve všestrannosti
Republikový šampionát se koná jedenkrát t za rok, je potřeba se patřičně připravit jak po sportovní, tak i po společenské stránce. Do Pardubic se letos poprvé sjeli jezdci všestrannosti všech věkových kategorií, včetně soutěže družstev.
Patřičný punc této akci dodalo kromě již několikrát zmiňovaných krásných nových tratí i slavnostní zahájení celého MČR, jehož pořádání se ujali členové Východočeské oblasti. Mnozí jezdci jezdí do Pardubic závodit, popř. sledovat dostihy po několik let, ale z krás tohoto krajského města mnoho neznají. A to byl právě podnět k tomu, proč se východočeši chtěli pochlubit dominantou města – renesančním zámkem. Nádvoří zámku a rytířské sály v minulosti již jezdce všestrannosti hostily, probíhaly zde zahajovací ceremoniály při ME juniorů v roce 2003, ME mladých jezdců 2006.
Myšlenka tedy stejná, provedení trochu rozdílné.  Ve čtvrtek úderem 19. hodiny přivítaly fanfáry „Žesťové Harmonie ZUŠ“ v Pardubicích jednotlivé týmy seřazené dle jednotlivých oblastí na nádvoří zámku. Komentování se ujal zkušený hlasatel Jaroslav Grodl, jezdce přivítal kompletní tým sboru rozhodčích sladěn do modrobílé barvy,  Zahajovacích proslovů se ujali čestní hosté – MUDr. Jiří Skalický, Ing. Jan Řehounek, Martin Korba, Ing. Olga Plachá. Bouřlivým potleskem odměnili zúčastnění pana Václava Žižku – asistenta stavitele terénních tratí, který byl zároveň autorem tratí do nižších soutěží. Jezdci a účastníci MČR vyslovili tím své uznání a velký dík za přípravu terénních tratí.  Mluvčí jezdců Miloslav Příhoda ml zároveň pozval k ocenění ing. Petra Rydvala, člena Zlínské oblasti za jeho obětavou pomoc při práci na terénních tratích.
Doprovodný program byl zahájen čtením báje o vzniku pardubického znaku, jejíž obsah přiblížila ve svém prvním vystoupení umělecká agentura PRANÝŘ. Pana Grodla v průběhu večera doplnila  se slovem a hlavně zpěvem Jana Kociánová, účastníci si mohli prohlédnout výstavu „Starokladrubský kůň“. Skupina PRANÝŘ vystoupila celkem třikrát, svoji produkci ukončili velmi působivou ohnivou show. O finále večerního programu se postaral Petr Hurta s perfektní barmanskou show.
K akci se pochvalně  vyjádřila jedna z nejúspěšnějších mladých jezdkyň Eliška Orctová : „Akce byla výborná, všichni se dobře bavili, já sama bydlím v nedalekém Hradci Králové a dodnes jsem ještě na zámku v Pardubicích nebyla. Potěšilo mně také to, že jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací o historii města.  Mistrovství má být jedinečné a letos v Pardubicích opravdu je!““
 
Velké poděkování patří nejen celému týmu organizátorů, jejich obětavým pomocníkům, ale hlavně štědrým sponzorům, bez jejichž přispění by akce nemohla jistě proběhnout v takovéto rozsahu.
 
Poděkování sponzorům :
Pivovar HOSTIVAR
Pivovar VILDENBERG
Řeznictví a uzenářství Francouz s,r,o,
CEREA a.s.
Czech Equistrien Team
Vobo spol.s.r.o.
Kenox
Servis D11
Quentis
Emporio Exxclusive
Motrom s.r.o.
Global sport
Creaton
Zasilatelství Železník
Domácí limonády
Scarlett
Caffeteria
Barešův Ranč
Betty CZ s.r.o.
Muzeum Pardubice – zámek
BeNet
ČJF
VčO ČJF

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski