Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Zprávu vedoucího ekipy na MČR skoky D+J pana Jiřího Skřivana

2016-08-09 // naleznete níže ...

Východočeši na MČR dvakrát stříbrní!
 
            Ve dnech 7.-10. července se v Olomouci v areálu Equine Sport Centra konalo Mistrovství České republiky dětí, juniorů a družstev v parkurovém skákání. Východočeská oblast vyslala, jako vždy, početnou skupinu mladých nadějí, které i letos vedl šéf ekipy Jiří Skřivan.
            Soutěžní program začínal v pátek, v sobotu pak bylo na pořadu dne první finále – a to pro družstva dětí. Východočeskou oblast reprezentovali Anna Slušná, Kateřina Perthenová mladší a Richard Horáček, kteří dokončili na celkovém sedmém místě.
            Na úrovni L** se pak jelo první nedělní finále pro družstva juniorů. Východočeši sestavili hned dvě družstva:
Východní Čechy A
·         Matouš Kořínek Cornelia K
·         Vanda Tmějová Hosman
·         Jiří Skřivan ml. Eurydika
·         Sára Finsterle Costly Friend
Východní Čechy B
·         Patricia Břízová Autonom
·         Vladimíra Pechanová Corlana
·         Lucie Šrámková Gnoel H Strojmotiv
·         Anna Šolcová Vanilka 6
Úspěšnější byl východočeský „A junior tým“, jelikož po prvním kole si do finále vezli pouhé 4 trestné body. Druhé kolo soutěže družstev se vyvíjelo velmi napínavě a nakonec se vše rozhodovalo v rozeskakování o zlato a stříbro. Tým východních Čech bohužel v rozeskakování chyboval, nicméně si stále vybojovali stříbrnou medaili! Gratulujeme!
Východočeský „B junior tým“ dokončil na celkovém sedmém místě z třinácti zúčastněných družstev.
Po finálových bojích družstev nastoupili na své závěrečné jízdy jednotlivci – mladší junioři. V této kategorii se dařilo zejména Sáře Finsterle v sedle Elektry 3, jelikož byly druhou dvojicí, které se podařilo překonat všechna tři kola mistrovské soutěže bez jediné chyby! Opět se tedy rozeskakovalo o příčky nejvyšší. Sára bohužel chybovala hned na úvodní překážce, i tak si však odvezla stříbrnou medaili! Gratulujeme!
V mladších juniorech reprezentovala výborně také Lucie Šrámková a Anja K Strojmotiv. Do posledního kola si sice vezla 12 trestných bodů, ale výtečně zajeté poslední kolo bez jediného zaváhání ji vyšvihlo na celkové šesté místo. Sedmý dokončil mistrovskou soutěž Jiří Skřivan mladší s Jolie du Defey, ti měli o jeden trestný bod více (13). Do nejlepších deseti jezdců MČR 2016 se vešel ještě Václav Mládek s Čarmenou s celkovými 17 trestnými body.
V kategorii starších juniorů se nejlépe vedlo Denise Menšíkové s Eliotem, která měla po třech kolech na kontě 21 trestných bodů, a to stačilo na celkové jedenácté místo. Patnáctá pak dokončila Vanda Tmějová a Žillien Taurus Trans a šestnáctá Pavla Benešová sedlající Féé.
Výsledkové listiny naznačují, že všechny mistrovské parkury z rukou zahraničního stavitele byly velmi náročné, proto bychom chtěli poděkovat všem za příkladnou reprezentaci oblasti – nejen jezdcům, ale i jejich týmům a všem, co se na úspěších Východočechů podíleli.

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski