Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Zprávu vedoucí ekipy na MČR pony

2016-08-22 // naleznete níže ...

MČR PONY 2016
 
 
MČR pony se konalo ve dnech 11.-.14. srpna ve Zduchovicích u Příbrami.
Východočeskou oblast se vydalo reprezentovat 5 jezdců se 6ti koňmi.
V drezuře byla jedinou zástupkyní Eliška Skřivanová a Monty 14 (JK Hřebčín Suchá).
Ve skocích kategorie 8-12 let - pony A startovali Leticia Safari + Iron Lady Moonlight (JK Žižkovec) a Josef Kubias + Bohemian Flora (JK Dolní Přím).
Skoky 8-12 let – pony B s druhým koněm Leticia Safari + Buitenstee´s Triumph.
Skoky 13-16 let Tereza Lipavská + Kačenka 1 (JK Sloupnice).
 
Klání začalo čtvrtečními zahajovacími soutěžemi.
Mistrovské tříkolové soutěže byli zahájeny v pátek.
Eliška Skřivanová s Montym poprvé startovali ve starší kategorii 13-16 let a po vyrovnaných výkonech, kdy ve třetím kole mezi osmi nejlepšími předvedli volnou sestavu na hudbu, vybojovali hezké 6. místo.
Leticia Safari s Iron Lady všechna tři kola absolvovala s čistým kontem a měla hodně blízko ke stupním vítězů. Smolná chyba v rozeskakování jí odsunula těsně „pod bednu“ na 4. místo.
Se svým druhým koněm Buitenstee´s po čistém prvním kole a jedné chybě v kole druhém bohužel v třetím kole inkasovali chybovali 4x to stačilo na celkové 15. místo.
Josef Kubias mistrovské klání také začal čistým prvním kolem ale druhé a třetí kolo, přesto, že je Pepča velký bojovník, nedopadlo podle jeho představ a obsadili celkové 18. místo.
Tereza Lipavská s Kačenkou všechna tři kola prošli s čistým kontem a se dvěma dalšími jezdkyněmi se probojovalli do rozeskakování o medaile. Po napínavém boji, kdy všechny jezdkyně opět rozeskakování absolvovali bez chyb rozhodoval čas. Terka s Kačenkou obsadili krásné 2. místo a tím obhájili stříbro z lonškého roku .
Mistrovský podnik se odehrával v příjemné atmosféře a všichni jezdci a koně zaslouží velkou pochvalu za podané výkony.
Poděkování patří také všem rodičům, trenérům a realizačním týmům, i těm, kteří „jen“ přáli štěstí, protože bez nich by byla účast dětí na mistrovství nemožná.
 
Pavla Lipavská

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski