Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast

Zprávu o MČR ve všestrannosti

2021-08-05 // naleznete níže ...

Zpráva z MČR všestrannosti a kompletní přehled výsledků jezdců z VčO

Jezdci všestrannosti velmi úspěšně reprezentovali naši oblast na republikovém šampionátu ve Vrchovanech ve dnech 29.7.-1.8.  Během čtyřdenního klání vybojovali celkem 14 medailí, z toho 3 medaile v soutěži týmů. To je zatím nejlepší výsledek posledních let!

V každé kategorii byli východočeši na stupních vítězů. Zlaté individuální medaile si přiváží ze soutěže dětí, mladších juniorů, starších juniorů a U25. Stříbrné individuální medaile získali v kategoriích seniorů,  dětí na velkých koních a  zároveň i v obou věkových kategoriích jezdců na pony. Bronz patří našim jezdcům v kategorii seniorů, mladších juniorů a v kategorii jezdců na pony 13-16 let.

 Silnou stránkou východočechů jsou týmové soutěže, i letos bylo potvrzeno! Zlato v soutěži družstev na velkých koních i zároveň v družstvech pony, kde byly skvělé výkony podtrhnuty ještě ziskem stříbrné medaile.

Východočeši patří mezi pravidelné  účastníky šampionátů všestrannosti, každoročně jsou  nejpočetnější ekipou. Není jednoduché pro vedoucího ekipy zvládnout všechny jemu svěřené úkoly a dbát nejen na to, aby všichni účastníci byli včas přihlášeni, včas přijeli, měli všechny potřebné informace, aby bylo včas rozdáno oblastní vybavení (dečky, trička apod), aby byli všichni včas na nástupu, řešit všechny problémy členů výpravy během závodů, vylosovat správné pořadí,  …atd. Zkušený Roman Falta nasadil ve funkci vedoucího ekipy v minulých letech velmi vysokou laťku a protože se letos nemohl šampionátu zúčastnit, bylo velkou otázkou, kdo se o naše závodníky postará. Lucka Hlavatá s asistentkou Dášou Havelkovou – to byla dobrá volba! Obě  dámy se při své premiéře zhostily všech povinností velmi dobře a patří jim zaslouženě  poděkování od všech účastníků.

Celý šampionát hladce probíhal ve velice přátelské a veselé atmosféře tak, jak jsme na průběh závodů ve Vrchovanech zvyklí. Parta kolem Pavla Studničky dokáže připravit krásné závody s výborným zázemím pro všechny účastníky, jejich koně, doprovod, funkcionáře a diváky. Mistrovské tratě crossu byly postaveny  Larsem Christenssonem ze Švédska, známým v ČR především ze svého působení v celostátním SCM všestrannost.   Parkury připravoval zkušený  Jan Šíma, který si otestoval jezdce všestrannosti již v průběhu závodů ve Vrchovanech začátkem července, a tak velice dobře odhadl požadovanou obtížnost mistrovských parkurů. Drezurní zkoušky byly hodnoceny nejen zkušenými rozhodčími  všestrannosti, ale do týmu byly přizvány k posuzování dvě drezurní specialistky.

Šampionát odstartovaly drezurní zkoušky  pony soutěží ve čtvrtek odpoledne. Východočeská ekipa oficiálně zahájila šampionát společnou schůzkou ve čtvrtek před hlavním nástupem. Byly rozdány dečky, trička, kloboučky, balónky, proběhl úvodní proslov, přípitek, malé občerstvení, společné foto. A pak se vše rozjelo. Nástup všech účastníků, znázorňující všechny disciplíny všestrannosti, přivítání, proslovy, večer přišel kouzelník. Od pátečního rána probíhaly drezurní zkoušky dalších kategorií, prohlídky tratí crossu. V sobotu byly na programu terénní zkoušky, v neděli ráno kondiční zkoušky a poté poslední část – skokové zkoušky všech kategorií. Dekorování medailistů a všech ostatních jezdců, kteří závod dokončili, bylo vždy na koních po skončení příslušné soutěže. Úspěchy východočechů byly veliké, emoce provázející  vyhlašování nejlepších ještě větší. Slzy štěstí, popř. smutku tekly proudem a do toho všeho ještě celý den hustě pršelo….  Zažili jsme opravdu hezké chvíle…

Východočeši v tradičních červených tričkách byli vidět na každém kroku. Je nás vždycky hodně, jak jezdců, tak jejich doprovodu. Celý šampionát  se povedl, od příjezdu do neděle bylo pořád co dělat, buď se závodilo nebo se jezdci starali o koně. Večer jsme se všichni potkávali v rámci doprovodných programů a diskoték, ti nejvytrvalejší (a těch bylo hodně) jsme na velkoplošné obrazovce sledovali přenos z olympiády. Doopravdy nemohlo být lepší načasování – sladění termínu šampionátu ve všestrannosti a zároveň průběh všestrannosti v Tokyu!

Chtěla bych tímto poděkovat za krásné 4 dny všem účastníkům šampionátu, kteří do Vrchovan přijeli, jezdcům, ošetřovatelům, rodičům, trenérům, kamarádům. Tento šampionát  opět prokázal, že lidé kolem všestrannosti jsou velmi dobrá parta, dokáží si  zdravě konkurovat v sedle, dokáží si i vzájemně fandit, dokáží se společně bavit, ale dokáží i pomoci a přiložit ruku k dílu, pokud je potřeba. Takže nejen velká gratulace k předvedeným výkonům, medailím, dobrým umístěním, ale také obrovské poděkování všem, kteří se o to zasloužili. Speciální dík a uznání patří skupince lidí, kteří přijeli do Vrchovan v neděli, popř. v pondělí a svoji nezištnou pomocí přispěli ke zdárné přípravě tratí crossu a tím povedenému průběhu celých závodů. Jménem všech účastníků bych také chtěla poděkovat „našemu“ fotografovi Marcelu Runštukovi za neúnavné poskytování  pořízených záznamů.

 

ing. Markéta Kvapilová                                                                                                                        předsedkyně OV VčO

 

Seznam účastníků MČR a výsledky v jednotlivých kategoriích :

Děti na pony 10-13 let

2. Hlavatá Nikola – Šejba

5. Gavelková Šárka – Apríl 1

8. Novotná Kateřina – Flora 15

 

Děti na pony 13-16 let

2.  Balcarová Anna – Limetre im the only one

3. Houdová Eliška – Kateřina

4. Přikrylová Kristýna – Goldonbay Magic Moon

5. misto Novotná Andrea - Alpin Horse Horse Midnight Princess

7. Novotná Anežka – Knockbridge Joey

9. Štěpánková Ema – Puntík

 

Pony družstva :

1.      Hlavatá Nikola, Houdová Eliška, Přikrylová Kristýna, Štěpánková Puntík

2.      Balcarová Anna, Novotná Andrea, Novotná Anežka, Novotná Kateřina

 

Děti :

1.Přikrylová Kristýna – Lowen

2. Štěpánková Ema – Citadela 5

4. Hlavatá Nikola – Kai

5. Houdová Eliška – Annie 3

10. Novotná Anežka – Marianka

 

Junioři mladší :

1.Havelková Nela – Ladaron 1

3. Novotná Andrea – Kurier

8. Bártová Nikola -  Garant 1

 

Junioři starší :

1.Regnard Viktor – Eltio

6. Mynářová Natálie – Terry 1

10. Medikusová Julie – Tercie Aha

 

U 25 :

1. Orctová Eliška – Kirea

 

Senioři :

2.Příhodová Lucie – Cry Boy

3. Lochmanová Diana – Simon

4. Slavíková Gabriela – Grant 32

 

Družstva :

1.      Poláková Barbora – Rebel, Záveská Miriam – Pinarello, Adamcová Gabiela – Lici,        Ditrichová Diana – Valencie 3

4.      Myška Petr – Canopy, Pecháčková Jana – Nidoax, Žákovčík Lukáš – Una Batutta,             Synková Radka  - A Cruyff

© 2004-2011 Česká Jezdecká Federace - východočeská oblast | All rights reserved! | Site engine by Andrej Ramašeuski